Syyskuun viilenevät illat ovat ihan täydellistä aikaa kurpitsakeitolle. Vanhassa blogissa julkaistu “Syksyn paras kurpitsakeitto” oli yksi luetuimpia reseptejä. Soppa on päätynyt monien suosikkiruokalistalle ja ansaitseekin tulla julkaistuksi uudelleen. Tein soppaa Cilla’s syyskuvauksiin. Kauniit kuvat tallensi Frida Steiner, valokuvaaja ja stailisti, jonka kättenjälkeä voi seurata myös ihanassa Visualaddict -blogissa.
Soppakuvissa vilahtee Mateuksen kivikeramiikka astioita ja Himlan pellavaisia kattaustekstiilejä. Le Creuset -valurautapata toimii myös soppakattilana ja Riedel -O-sarjan jalattomat punaviinilasit sopivat hienosti konstailemattomalle soppalounaalle. Le Creuset ja Reidel -tuotteita löytyy Cilla’s Hietsunkulman kaupalta. Tuolin selkänojalla on Bloomingvillen ruusunvärinen torkkuhuopa syksyn soppa-hyggeilyyn sopien.
Alla oleva resepti on julkaistu aiemmin Cilla-s.blogspot -blogissa.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa kurpitsat poikittain halki. Laita kurpitsa, kokonainen sipuli ja valkosipulinkynnet uunipellille. Laita kasvikset uuniin paahtumaan ja anna kurpitsojen ja keltasipulin paahtua noin 50 minuuttia. Ota valkosipulinkynnet pois noin 10 minuutin kuluttua.
Anna kasviksien jäähtyä. Koverra lusikalla kurpitsojen sisus kattilaan. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan. Lisää vettä ja kanalientä ja anna keiton kiehahtaa. Lisää sitruunan raastettu kuori, hunaja, muskottipähkinä, vähän merisuolaa ja mustapippuria. Anna keiton kiehua keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.
Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma ja pieni tilkka sitruunanmehua. Anna sopan vielä kiehahtaa ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa merisuolaa ja muita mausteita.