Urho, Voima ja Sisu ?

Saisinko esitellä teille Cilla’s tuoteperheen uunituoreen uutuuden, Jäänmurtajat -julisteen. Tunnettekin varmasti jäänmurtajat Sisun ja Voiman kumppaneineen. Katajanokan murtajalaiturissa kotipaikkaa pitävät jäänmurtajat ovat tunnetuimpien maamerkkien joukossa Helsingin siluetissa. Tiesittekö muuten, että vanhin jäämurtajalaiva Voima on otettu käyttöön jo vuonna 1954? Ei siis ihme, että jäänmurtajiin liittyy niin paljon myös lapsuusajan muistoja. Suuret ja ylväät maamerkit ovat olleet olemassa minun koko elinikäni ja ne ovat kovin tuttuja elementtejä Helsinkiin liittyen.
 –
Ajan lähes päivittäin työmatkaa pohjoisrantaa pitkin keskustaan ja saan viettää aamuruuhkassa pienen hetken jäänmurtajien seurassa. Näyttävät niin mahtipontisilta ja tukevan turvallisilta monumenteiltä tutuilla paikoillaan. Talviaikaan pidän mielessäni kirjaa milloin olivat reissuillansa ja kuka milloinkin oli palannut laituriin. Jäänmurtajat symboloivat minulle hyvin vahvasti  suomalaisuutta ja myös koko Suomea eteenpäin vievää voimaa. Ovathan edelleen aukomassa väyliä mm. kauppaliikenteelle. Samalla ne tuovat pysyvyyttä ja siteitä menneeseen, kovaa tahtia digitalisoituvassa ja muuttuvassa maailmassa.
Eräänä aamuna töihin ajellessani jäin pohtimaan, että nämä upeat ja minulle läheisiksi muodostuneen rautajättiläiset ansaitsivat tulla kuvatuksi julisteeseen. Otin yhteyttä Helsinki Map -julisteiden kuvittajaan Juhana Hurtigiin. Skeittilautojen pohjakuviksi alunperin suunnitellut karttajulisteet ovat olleet supersuosittuja meillä ja mietin, ettei parempaa kuvittajaa Jäänmurtajat -julisteelle voisi olla. Jännitti ottaa Juhanaan yhteyttä, kun en tiennyt millaisia tuntemuksia laivat voisivat hänessä herättää. Pelko osottautui turhaksi ja Juhana innostui projektista heti. Otimme yhteyttä laivojen omistajaan Arctia Ltd. asiassa ja nyt odottelemme ensimmäisen juliste-erän saapumista painosta.
Jännittävältä tuntuu nähdä suunnittelupöydällä pyöritellyt kuvat lopullisina julisteina. MIllaisen vastaanoton mahtavatkaan saada? Koettekohan te myös samanlaisia rakkaudentunteita näitä laivoja kohtaan kuin minä? Oletteko yhtä hullaantuneita menneen ajan tunnelmasta, mikä näistä1950-lukulaisten jäänmurjataja sankareiden kuvituksesta henkii?
Julisteet ovat tulevana viikonloppuna ensiesittelyssä Design Market -tapahtumassa Kaapelitehtaalla. Ensimmäisessä painoksessa on mukana 50 x 70cm kokoisia julisteita sekä A5 -kokoisina korttijulisteina. Julisteet ovat myös tilattavissa Cilla’s webshopista ja löytyvät myös Hietsunkulman kaupalta. Löydät julisteen webshopista täältä: Cilla’s Jäänmurtajat. 
Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti nähdään Kaapelitehtaan hulinoissa!
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00