Taustaa brändien takaa: Leikittelevän Becksöndergaardin taustalla on kapinallista rakkautta

Becksöndergaard Copenhagen

Esittelemme ”Taustaa brändien takaa” -blogisarjassa Cillasiin valikoituneita brandeja. Ensimmäisessä esittelyssä on tanskalainen muotiasustemerkki, Becksöndergaard Copenhagen, jonka mallistoon kuuluu mm. huiveja, laukkuja, sukkia, alusvaatteita ja uima-asuja. Becksöndergaard -tuotteita on saanut meiltä jo vuodesta 2013 lähtien ja se onkin yksi Cillasin suosikkibrändeistä.

Kahden ystävyksen unelmasta tuli totta

Lis Beck ja Anna Søndergaard tutustuivat toisiinsa opiskeluaikoina Kööpenhaminassa. Ystävyyden lisäksi heitä yhdisti suuri intohimo yrittäjyyteen. Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 2003, he perustivat Becksöndergaard Copenhagen muotiasustebrändin. Molemmat irtisanoutuivat päivätöistään ja alkoivat toteuttaa unelmaansa Nørrebrossa, Kööpenhaminassa.

Alkuun tavoitteena oli yksinkertaisesti luoda asustebrändi naisille. He halusivat luoda tuotteita värikkäällä ja leikkisällä identiteetillä sekä persoonallisella lookilla. Asusteet myös kestäisivät sesongista toiseen ja olisivat kohtuuhintaisia. He halusivat olla kuin karkkikauppa, joka ilahduttaa ja inspiroi kuluttajia.

Becksöndergaardin ensimmäinen ja yhä rakastettu tuote oli Granny purse, eli Cillasissa lempinimen ”mummun kukkaro” saanut, suloinen nahkapussukka. Granny purse -pussukat valmistetaan aidosta ankeriaan nahasta, joka on ihanan pehmeä, mutta kuitenkin hyvin kestävä. Granny pursessa kiteytyy Becksöndergaardin identiteetti: värien runsaus, luonnonmateriaalit ja feminiininen muotokieli.

Becksöndergaard founders

Becksöndergaard käyttää luonnonmateriaaleja ankeriaan nahasta silkkiin

Nykyään Becksöndergaardilta ilmestyy neljä vuosittaista mallistoa, jotka sisältävät muun muassa laajan valikoiman kauniita huiveja. Huivit ovat tehty luonnonmateriaaleista kuten silkistä, villasta, hienosta puuvillasta ja kashmirista. Sen lisäksi he suunnittelevat laukkuja ja kukkaroita nahasta, mokkanahasta, ankeriaan nahasta ja sametista.

Näiden lisäksi Becksöndergaardilla on laaja valikoima muita asusteita, kuten kauniita glittersukkia, sadeasuja, sateenvarjoja, hanskoja, alusvaatteita, ranta-asuja, kimonoja, kietaisuhameita, vöitä, hattuja ja sandaaleja.

Becksöndergaard leikkii väreillä, kontrasteilla ja haluaa kertoa tarinoita uniikkien printtien kautta

Becksöndergaard -tuotteiden muotoilu kuvastaa skandinaavista tyyliä, rajoittumatta kuitenkaan minimalistiseen pohjoismaiseen muotoiluun. Becksöndergaard leikkii väreillä, kontrasteilla ja haluaa kertoa tarinoita uniikkien printtien kautta. Printit ovat usein käsinpiirrettyjä tai käsintehtyjä paperikollaaseista. Huiveissa nähdään usein myös inspiroivilta lomamatkoilta otetuja kuvia. Valokuvat muunnetaan kuvaprinteisksi huivehin ja kankaisiin kasseihin.

Becksöndergaard henkeä voisi kuvata sanoilla ”rebellious love” eli kapinallinen rakkaus. Ihanat tuotteet ovat henkilökohtaisia, vaatimattomia ja saavutettavissa olevia. Becksöndergaardin iloinen muotokieli yllättää ja tuotteet toimivat kuin kirsikkana kakun päällä pukeutumisessasi!

Cilla suosittelee:

Alfa Winter Moss 69€

Zebra Dots Khaki 99€

Isabis Red Love 45€

Aiken Adobe 149€

Mill Soft Beige 69€

Dina Solid Black Glitter Socks 9€

Lähde: www.becksondergaard.com