Ikoninen Dr. Martens nyt Cillasissa! 

Ikoniset Dr. Martens maiharit ovat saapuneet valikoimiimme. Dr. Martens kengät tunnetaan tunnistettavan muotoilunsa lisäksi kestävyydestä ja mukavuudesta. Käyttömukavuus syntyy mm. ilmatyynypohjaista ja loppuun asti hiotusta mukavasta lestistä. Laadusta kertovat korkeatasoinen ja kulutusta hyvin kestävä nahka sekä kengän ulkopohjan kiinnittäminen ompelemalla liimaamisen sijasta.

Vuonna 1945 saksalainen nuori sotilas Dr. Klaus kehitti ilmatyynypohjallisen kengän oman tarpeensa pohjalta. Hän otti yliopistoystävänsä yhteistyökumppaniksi ja varsinainen tuotanto alkoi vuonna 1947. Tällöin Dr. Martens kenkä oli vaatimaton työkenkä, jota myytiin jopa puutarhakengäksi. Reilu 10 vuotta myöhemmin kenkää alettiin mainostaa aikakausilehdissä. Englantilainen kenkätehdasperhe Northamptonshiressa huomasi lehdestä tämän innovatiivisen kengän ilmatyynypohjalla ja pian he saivatkin kenkiin lisenssin. Niihin tehtiin muutamia muutoksia ja näin 8-reikäinen 1460 Dr. Martens maihari syntyi vuonna 1960.

[ux_image id=”14081″]

[ux_image id=”14080″]

Alunperin tätä kahden punnan hintaista käytännöllistä työkenkää käyttivät pääasiassa posteljoonit ja tehdastyöntekijät, mutta pian brittinuoret ottivat kengän omakseen. Maihareista tuli erityisen suosittuja punk- ja grunge-musiikkipiireissä, mutta ajan mittaan ne levisivät myös valtavirtamusiikin kuuntelijoille. Kengät levisivät nopeasti myös Yhdysvaltoihin, amerikkalaismuusikoiden Englannin keikkojen tuliaisina.

Upeat ja näyttävät Dr. Martens maiharit ovat saavuttaneet suosion maailman laajuisesti trendikkäiden ja kestäviä arvoja vaalivien kuluttajien keskuudessa. No sopivatkin mainiosti myös Cilla’s valikoimiin. Monet ihanat tunikamekot ja slim fit -farkut suorastaan vaativat maihareita kaverikseen.

Tällä hetkellä valikoimassamme on kiiltonahkainen 1460 W Black Patent Leather malli, mutta lisää kenkämalleja on tulossa. Stay tuned!

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00