Cilla’s – hyggen ytimessä

Tiedätkö mitä tarkoittaa ”hygge”? Sana hygge ei ole edelleenkään kaikille suomalaisille tuttu, eikä se oikeastaan edes käänny suomeksi. Hygge on Wikipedian mukaan ”norjan- ja tanskankielinen sana, jolla tarkoitetaan mukavuuden ja kodikkuuden tunnetta, joka yhdistetään myös hyvinvointiin ja seesteiseen mielialaan”. Hygge on enemmänkin kokemista tai elämyksiä kuin lista asioita. Hygge on sitä, että elää arkea kiireettömästi, rennosti ja nautiskellen. Hygge on yhdessäoloa läheisten kanssa, kodikkuutta, carpe diem- asennetta ja se on varmaa, että suorittaminen ja tiukat aikataulut eivät kuulu hyggeilyyn.

Hyggeilyyn kuuluvat ehdottomasti kynttilät tunnelman luojina. Kynttilöitten sytyttäminen on helpoin ja nopein tapa luoda tunnelmaa, ne ovat siis hygge-elementti numero yksi. Meik Wiking Hygge-kirjan mukaan tanskalaiset polttavatkin eniten kynttilöitä koko Euroopassa, noin kuusi kiloa vuodessa henkeä kohden.

Tanskassa rentous on olennaista pukeutumisessa, ja siksi Cillasissa on edustettuna tanskalaisia vaatebrändejä mm. Becksöndergaard, Samsøe Samsøe ja Project AJ117 Copenhagen. Vaikka tanskalaiset ovat pukeutumisessaan rentoja, heillä on taito olla samanaikaisesti sekä rento että tyylikäs.  Mukavat neuleet (hygge knit) ovat syksyllä – ja talvella tanskalaisten suosiossa, ja samalla ne tuovat myös turvaa ja lämpöä kylminä aikoina.  Hyggeily ei onnistu, jos on kylmä.

Tanskassa kodit ovat hyggen päämajoja ja usein koti on sosiaalisen elämän keskus. Kotona koemme olomme turvalliseksi ja siellä voimme rentoutua. Hyggepitoinen koti ei kuitenkaan pelkästään tarkoita sitä, että huonekalut ja esineet näyttävät hyvältä, vaan miltä ne tuntuvat ja että niiden läheisyydessä on hyvä olla. Esimerkiksi käsintehdyn mukin tuntu kädessä, hyvän kirjan lukeminen sohvatyynyjen ympäröimänä, nukkuminen pehmeissä vuodevaatteissa tai vilttiin kääriytyminen kylmänä syysiltana – tällöin ollaan hyggen ytimessä.

Elämä koostuu erilaisista hetkistä, myrskyisistä, puolipilvisistä ja aurinkoisista. Meik Wikingin kirjassa Hygge Hyvän elämän kirja muistutetaan, että ”hyggessä on kyse siitä, että hyödynnämme mahdollisimman hyvin sitä, mitä meillä on yllin kyllin eli tavallisia päiviä”. Hygge voi auttaa meitä olemaan kiitollisia arjesta, koska siinä on kyse yksinkertaisista nautinnoista esimerkiksi ystävien seurasta, rakkaan kainalosta, kupillisesta teetä.

Cillasia tituleerataan useasti Suomen hyggeimmäksi kaupaksi, eikä ihme. Cilla itse tiiminsä kanssa ovat kaikki varsinaisia hyggeilijöitä. Olisipas ihanaa jos saisimme myös osan teistä, asiakkaistamme mukaan hyggeilyn ihanaan maailmaan!

Lähteet : Meik Wiking Hygge ja Wikipedia

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00