Uusi mattomerkki Cilla’sissa

Kevään ja mökki- ja terassikauden alussa on hyvä myös tarkastaa Cilla’sin mattovalikoimia. Meiltä ostetaan kivasti mattoja ja kevyille puuvillamatoille tuntuu olevan varsinkin tässä sesongissa kysyntää. Kotimainen Finarte pitää sisällään upeita suomalaisten muotoilijoiden suunnittelemia mattoja. Olen silmäilllyt heidän mallistoaan useasti aikaisemminkin, mutta nyt aika oli juuri oikea uusille matoille valikoimissamme.

Finarte on on tehnyt yhteistyötä intialaisten mattokutomoiden kanssa jo 20 vuoden ajan. Tässä ajassa on varmasti hioutunut monta kulmaa ja opittu paljon yhteistyöstä. He kertovat itse oppineensa kulttuurisia ja liiketoiminnallisia tapoja, jotka edesauttavat korkealaatuisen ja ympäristöystävällisen tuotteen valmistusta.

Tehtaiden työntekijät ja tuotantotilat ovat myös Finartelaisille tuttuja ja he voivat olla varmoja siitä, että työntekijöiden hyvinvointi on otettu tuotannossa huomioon. Puuvillamatot tehdään Biswan -nimisessä kylässä, puolentoista tunnin ajomatkan päässä Uttar Pradeshin osavaltion pääkaupungista Lucknowsta.

Työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan monin eri keinoin. Työstä maksetaan kelvollinen korvaus ja lapsityövoiman käyttöä ei sallita tuotannossa. Työtehtävät on myös lajiteltu erikseen naisille suunnattuihin kevyempiin ja miesten ruumiillisesti raskaampiin tehtäviin. Naiset hoitavat esimerkiksi raaka-aineiden lajittelun ja mattojen solmimisen. Miesten tehtävänä on puolestaan kangaspuilla kutominen, joka on raskaampi työvaihe. Finarte noudattaa sosiaalisen vastuun pääjärjestön SA8000 arvoja, jotka vaativat tuottajilta tarkkaa huolenpitoa siisteydestä, työntekijöiden hyvinvoinnista, turvallisuudesta ja työajoista.

 

Finarten puuvillaiset printtimatot on painettu käsin kierrätetylle puuvillamatolle, joka on kudottu tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä. Cilla’s valikoimiin ensimmäisenä saapuneet Kievari ja Aitta -puuvillaprinttimatot on suunnitellut turkulainen muotoilijapariskunta Saana ja Olli. Molemmissa matoissa on käsinpiirretyt kuvioinnin, jotka luovat niille milenkiintoisen, mutta silti rauhallisen tunnelman. Sekä Kievari että Aitta -matot sopivat mainiosti moniin eri sisustustuksiin kaupunki- ja vapaa-ajankoteihin.

Ihastuin näihin ekologisiin mattoihin kovasti. Valkaisematon kierrätyspuuvilla on tosi kiva pohja kuvioinneille. Saanan ja Ollin suunnittelemat kuvioinnit puolestaan antavat juuri kivasti särmää matolle, mutta jättävät kuitenkin tilaa myös muille tekstiileille ja sisustuselementeille samassa tilassa. Raikkaan ulkonäön lisäksi tuntuu hyvältä saada kotimaisen toimijan ja suomalaisten muotoilijoiden suunnittelemia mattoja meille myyntiin.

Mitäs pidät uutuuksista? Toivottavasti ovat myös sinulle mieluisia. Kievari-sarjaan kuuluu myös kauniita tyynynpäällisiä, torkkupeittoja ja päiväpeittoja. Voit lukea tarkemmat tiedot tuotteista ja eri kokovaihtoehdoista webshopista, täältä. Kaikki uutuustuotteet ovat esillä myös Cilla’s Hietsunkulman kaupalla. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00