Puhdistavaa sitruunatotia olkaa hyvä

Tammikuisella messureissulla Pariisissa satuin tilaamaan kahvilassa kuumaa sitruuna-inkiväärijuomaa. Se tarjoiltiin kauniista lasisesta totimukista sitruunasiivulla koristeltuna. Jouduimme juoksemaan kahvilasta pika pikaa lentokentälle ja reseptin kysyminen jäi kysymättä. Ihanasti sitruunalle tuoksuva ja voimaannuttava juoma jäi kuitenkin pyörimään mieleeni.

Testailin kotona eri versioita ja tämä on mielestäni lähimpänä alkuperäistä. Sain myös ongittua ranskalaisen lasivalmistajan nimen ja näitä ihania totilaseja saa nyt myös meiltä Cillasista. Kurkkaa koko valikoima täältä: Cilla’s astiat. Kauniin sitruuna-inkivääritotin kuvan on kuvannut Juha-Pekka Laakio.

Sitruunalla tiedetään olevan elimistöä puhdistavia vaikutuksia ja se on myös oiva C-Vitamiinin lähde. Inkiväärin tulehduksia ehkäisevästä vaikutuksesta löytyy paljon artikkeleita ja sen uskotaan myös vaikuttavan suotuisasti vatsavaivoihin. Ainoa haittapuoli liiallisessa juoman nauttimisessa taitaa olla sitruunan happojen negatiivinen vaikutus hampaiden kiilteeseen.

Kotona sitruunoita leikatessa jää myös keittiöön ihanan raikas sitruunan tuoksu. Juomaa nauttiessa minusta tuntuu siltä, kuin myös mieli kirkastuisi. Siitä tulee vaan todella puhdas ja raikas olo. Suosittelen testaamaan!

 

Cillan sitruuna-inkivääritoti

1/2 luomusitruunan mehu
0,5 dl Rynkeby ginger shot
inkiväärijuomaa
Täytä lasi juuri kiehahtaneella vedellä,
koristele sitruunansiivulla ja nauti!

 

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00