Glögikekkereiden aika – tervetuloa joulukuu!

Taas se on se ihana aika vuodesta, kun voi kutsua ystäviä glögille. Glögikekkereillä tulee vaihdettua kuulumiset ja joulumuistamiset kätevästi. Niissä on myös oiva tilaisuus kiittää kuluneesta vuodesta. Ystävyys- ja sukulaissuhteet tuppaavat jäämään kiireisen syksyn aikana liian pienelle huomiolle ja nyt on hyvä aika tuoda näiden merkitystä esille.

Glögikutsut ovat mielestäni mukavia helppoutensa ja rentoutensa ansiosta. Herkullinen glögi tilpehööreineen on tietysti pääroolissa, eikä muista tarjoiluista kannata ottaa liikaa stressiä. Ihanat juustot, joululeivonnaiset tai -makeiset riittävät hyvin tarjoiluiksi. Ulkona on juuri nyt myös niin pimeää, ettei ihan kaikkia nurkkia tarvitse puunata pölyistä puhtaaksi. Otetaan rennosti ja nautitaan hetkestä ystävien kanssa kera jouluisten herkkujen.

Vanhan Cilla’s blogin arkistoista löytyy kiva glögiohje, jos haluat tehdä glögin itse.Itsetehty glögi maistuu hedelmäiselle ja mausteiden ja sokerien määrää voi itse säädellä. Postauksesta selviää myös glögiohjeen alkuperä. Tässä linkki vanhan blogin juttuun: Cilla’s Hyvän mielen glögi.

 

Viiniglögi

1 l kevyttä punaviiniä (edullinen espanjalainen pöytäviini käy mainiosti)

2 l ruokosokeria

1 rkl juoksevaa hunajaa

4 luomukanelitankoa

(1 vaniljatanko)

20 neilikan kukintoa

Luomuappelsiinin kuorisuikaleita, 1 appelsiini

(ohuita suikaleita, vältä valkoista osaa)

Lämmitä punaviiniä, sokeria ja hunajaa varovasti kattilassa, niin että sokerit sulavat, mutta viini ei kuumene liiaksi. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää mausteet. Jätä glögi uuttumaan yön yli kannen alle. Siivilöi ja pullota glögi kauniisiin pulloihin. Nauti lämmitettynä iloisessa seurassa.

Kuvan juustotarjotin on koottu HK Livingin tiikkipuisen pitkulaisen tarjoilualustan päälle. Rasvaisemmat juustot on aseteltu saman valmistajan keraamisen laudan päälle. Paljon muitakin kattaustarvikkeita ja astioita löytyy verkkokaupasta täältä: Cilla’s keittiötuotteet. 

Kauniin juustotarjoinkuvan on kuvannut Juha-Pekka Laakio.

Seuraathan myös suosittua Cilla’s joulun lähtölaskentaa Instagramissa ja Facebookissa? Julkaisemme paljon vinkkejä joululahjoiksi ja luvassa on myös kampanjoita jouluun valmistautumiseen sopien.  Tervetuloa matkaan!

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00