Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa kurpitsat poikittain halki. Laita kurpitsa, kokonainen sipuli ja valkosipulinkynnet uunipellille. Laita kasvikset uuniin paahtumaan ja anna kurpitsojen ja keltasipulin paahtua noin 50 minuuttia. Ota valkosipulinkynnet pois noin 10 minuutin kuluttua.
Anna kasviksien jäähtyä. Koverra lusikalla kurpitsojen sisus kattilaan. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan. Lisää vettä ja kanalientä ja anna keiton kiehahtaa. Lisää sitruunan raastettu kuori, hunaja, muskottipähkinä, vähän merisuolaa ja mustapippuria. Anna keiton kiehua keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.
Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma ja pieni tilkka sitruunanmehua. Anna sopan vielä kiehahtaa ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa merisuolaa ja muita mausteita.