Siirry sisältöön
TAMMIALE JOPA -50%
TAMMIALE JOPA -50%

TBR lohiburgereita aattoillan left over -herkuista

Meillä jatketaan juhannuksen viettoa brunssin merkeissä. Brunssia varten löytyi kaapista juuri sopivasti raaka-aineita eilisen illan herkkujen ylijäämistä. Resepti on julkaistu aikaisemmin heinäkuussa 2012 vanhan blogin puolella. Helppoa ja hyvää!

Arkinen lohiburgeri


Teimme toissapäivänä simppeleitä lohiburgereita. Leipänä käytin Fazerin Reissumies -ruisleipiä ja täytteenä grillattua lohifileetä, hölskykurkkuja, salaatinlehtiä ja creme fraiche-kastiketta.

Moniulotteisemman makumaailman saat sivelemällä leivän puolikkaille yrttiöljyä (oliiviöljyllä ohennettua tai itse tehtyä pestoa) ja lisäämällä täytteeseen marinoitua punasipulia. Pikaversio oli kuitenkin yllättävän raikas ja pääsi perheemme suosikkiruokalistalle samantien. Joskus vähemmän makuja on enemmän!

Hölskykurkuille pitää varata muutama tunti ja kastikkeelle puolisen tuntia tekeytymisaikaa ennen ruokailua.
Kurkut ja mausteet valmiina hölskytykseen!
Lohiburgeri

4 - 6 Reissumies -leipää
300g lohifileetä nahattomana
hyvää merisuolaa
mustapippuria
(voita)
vihreää salaattia
hölskykurkkuja
creme fraiche-kastiketta

Hölskykurkut
(keskikokoinen säilykepurkillinen, josta riittää muillekin kesäisille aterioille)

5 avomaankurkkua
1rkl Rajamäen väkiviinaetikkaa
3tl sokeria
1,5tl hyvää merisuolaa
pieni nippu tilliä

Kuori avomaankurkut, pese ne ja viipaloi tasakokoisiksi ohuehkoiksi viipaleiksi. Kasaa kurkkusiivut säilyketölkkiin ja lisää muut ainekset. Sulje kansi tiiviisti ja ravistele kurkkuja. Jätä jaakaappiin tekeytymään ja ravistele muutaman kerran tekeytymisen aikana.

Creme fraiche-kastike

150g creme fraichea
1dl kreikkalaista ruoanvalmistusjugurttia
1tl dijonsinappia
1rkl hunajaa
1/2 sitruunan mehu
pieni nippu tilliä
muutamia basilikanlehtiä

Sekoita ainekset keskenään, tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jätä jääkaappiin tekeytymään toviksi.

Leikkaa lohifilee pienemmiksi annospaloiksi. Grillaa lohipalat kypsiksi, mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Jätä fileepalat folion alle odottamaan. Kuumenna ruisleipäpalat grillissä lämpimiksi, mutta varo etteivät pala. Voit voidella leipäsiivut halutessasi voilla ennen kokoamista.

Kasaa aineksista hampurilaisia ja nauti esimerkiksi hyvän viinin kera. Jälkiruoaksi sopii loistavasti meloni-marjasalaatti vaniljajäätelön kera. Iloista heinäkuun viikkoa!
 

 
Salaattiin saa kivaa vaihtelua leikkaamalla melonista piparkakkumuotilla esim. tähtiä
Edellinen postaus Loppukesän rennot kaudenhoitorituaalit
Seuraava postaus Kannattaa käydä lomasella