Uuden Vuoden aakkoset

Onnellista uutta vuotta kaikille! Toivottavasti joulupyhät ja välipäivät toivat sinulle lepoa ja paljon iloisia hetkiä. Sydämestäni toivon myös, että uusi alkava vuosi tuo tullessaan paljon hyvää elämääsi!

Iloitsin kovasti joulupyhien rauhallisuudesta ja ennen kaikkea välipäivien painottomasta keveydestä. Tuntuu siltä, että silloin on lupa olla suorittamatta vanhan vuoden eteen ja uusi vuosi tekee vasta tuloaan. Uuden vuoden työkuvioita olen toki pyöritellyt mielessäni jo hetken aikaa, mutta tuntui hyvältä olla vaan hetki tuossa kepeässä välitilassa ja antaa ajatusten ja asioiden virrata vapaasti.

Nautin edelleen mikroyrittäjyyden suomasta vapaudesta ja mahdollisuudesta johtaa liiketoimea osittain aistinvaraisesti ja nopeita muutosliikkeitä sallien. Isojen organisaatioiden monisivuiset projektikartoitukset, itse projektikuvauksista puhumattakaan, eivät aja asiaansa tässä toiminnassa. Tunnustan, että saan iloa ja tyydystä työssäni juurikin tästä asiasta. Luonnekysymys varmaankin, mutta tuntuu hyvältä se, että saan tehdä asioita juuri nyt pienlaboratoriomaisesti oman näkemykseni ja intuiition viitoittamana.

Edellinen vuosi toi tulleessaan tasaista ja varmaa kasvua Cillasissa. Kivijalkakauppa Hietsuntorin kulmalla herättää edelleen lähes päivittäin kysymyksiä sijaintinsa syrjäisyydestä. Yritän vakuutella kysyjiä kohteliaan neutraalisti paikan toimivuudesta. Todellisuudessa tekisi mieli jopa vähän kehuskella sitä, miten tyytyväinen olen liiketilaamme. Te kanta-asiakkaamme olette löytäneet hirmuisen kivasti reittinne meille ja saamme jatkuvasti kiitosta hyvästä parkkipaikkatilanteesta ja liikenneyhteyksistä meille. Myös ulkomaalaisten matkailijoiden määrä on ollut merkittävässä kasvussa. Kasvua on tullut tasaisesti edelleen lähes jokaisena kuukautena edelliseen vuoteen nähden.

Joulukaupan osalta jäimme valitettavasti hieman edellisen vuoden tasosta. Olen pohtinut kovasti joulukaupan kohtaloa. Verottiko sitä Black Friday -alennusmyyntikampanja, jossa emme olleet ollenkaan mukana. Vai saikohan huoli ilmastonmuutoksesta nyt useamman asiakkaan jättämään joululahjaostokset pienemmälle? Itse pidin harmillisena myös Suomen talouden heikentyneen tilan voimakasta uutisointia pari viikkoa ennen joulua.

Aavistuksen heikentynyt joulumyynti johtui varmaankin hieman näistä kaikista tekijöistä. Tulevaa joulusesonkia varten haluaisinkin miettiä meidän rooliamme joululahjojen hankintapaikkana. Millainen arvo tuotetuntemuksella ja asiakaspalvelulla on. Entä miten tärkeänä asiakkaat pitävät sitä, että lahjat paketoidaan kauniisti ja ajatuksella valittuihin kääreisiin? Voisimmeko vielä lisätä valikoimiimme eettisesti ja ekologisesti valmistettuja lahjatuotteita? Uskon vahvasti siihen, että olemme oikealla tiellä ja että myös pienyrittäjältä ostamisella on lisäarvoa asiakkaillemme.

Liiketoimintamme suurin kasvaja edellisen vuoden aikana oli kuitenkin verkkokauppa. Olen onnellinen myynnin kasvusta verkossa, mutta koen jatkuvasti myös haasteita siihen liittyen. Paljonko se voi kasvaa, ennen kuin siihen pitää luoda isommat ja järeämmät prosessit taustalle? Entä millaisella panostuksella haluamme  olla mukana alati muuttuvassa ja kiihtyvässä online-ostosmaailmassa? Olisiko Anti-Amazon mieluummin meidän juttu? Mene ja tiedä, nämä teemat ovat kovin ajankohtaisia strategisessa pohdinnassani juuri nyt.

Uuden vuoden osalta tavoitteenani on olla entistä rehellisempi omalle näkemykselleni tuotevalikoiman ja liiketoiminnan kehittämisen suhteen. Haluaisin tehdä työtäni mieluiten uteliaan oppijan kuin kilpailutilanteesta kynsin ja hampain kiinni pitävän suorittajan näkökulmasta. Oikean tason ja tasapainon löytäminen näiden välillä lienee avainasemassa menestyksen kannalta.

Henkilökohtaisella rintamalla on tuleva vuosi myös erityinen. Täytän nimittäin pyöreitä vuosia loppuvuodesta (loppuvuosi alleviivattuna, ei siis vielä pitkään aikaan 😀 ). Tästä syystä haluaisin kirjoittaa blogiin oman elämäni aakkosista, eli siitä mitä mikäkin kirjain minulle juuri tässä elämänvaiheessa tuo mieleen ja merkitsee. Suuri toiveeni on myös se, että sinä osallistuisit keskusteluun kertomalla omia ajatuksia näistä asioista. Toivottavasti tiesitkin tämän jo, mutta vuorovaikutuksellasi on merkittävä osuus Cillasin tarinaan ja minun työhöni. Tästä syystä jokaisella tykkäyksellä ja kommentilla sosiaalisessa mediassa ja kasvotusten kaupalla on suuri merkitys. Sydämellinen kiitos kun olet mukana.

Kippis uudelle vuodelle!