Knowledge Cotton Apparel SS2017

Cilla’sissa vielä aika uusi tuotemerkki on tanskalainen Knowledge Cotton Apparel. Tutustuin sarjaan ystäväni kaupassa muutama vuosi takaperin. Ekologisesti tuotetuista materiaaleista valmistetut ja muotokieleltään klassisen tyylikkäät, mutta silti kivan nuorekkaat vaatteet herättivät nopeasti huomioni. Ostin malliston tuotteita perheeni teini-ikäiselle ja pidin myös paljon niiden hinta-laatusuhteesta. Omassa pyykkihuollossa pyörineet vaatteet kun kulkevat melkoisen tarkan seulan läpi. Laatu osoittautui hyväksi, eikä kiharia saumoja, nyppyyntymistä tai parissa pesussa löpsähtäneitä resoreita ole tullut vastaan.

Vaatteissa on usein paljon viimeisteltyjä yksityiskohtia ja niiden mitoituksissa ja malleissa ei ole ollut ikäviä yllätyksiä. T-paidoissa ja paitapuseroissa esimerkiksi on loose-, regular- ja slim-fit -malleja, joten eri vartalotyypeille löytyy kivasti vaihtoehtoja. Materiaalina on käytetty pääsääntöisesti GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja muita kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja materiaaleja.

Kevät- ja kesä 2017 mallistossa on mukana vahvasti elävä meri ja merien ekologinen hyvinvointi. Yksi malliston suosikkiprinttini on tyylikäs merimaisema, jossa korallien ja kalojen joukossa näkyy myös mereen päätyneet muovijätteet, kuten virvokejuomapullot. Paita toimii samalla kannanottona jätteiden luontoon dumppaamista vastaan. Mereen päätyvä ja sinne heitetty muovijäte on kasvava ja merkittävä ympäristöongelma. Knowledge Cotton Apperelin julkaisun mukaan, arviolta jopa 10 miljoonaa tonnia muovijätettä päätyy valtameriin vuosittain, eli noin yksi kuorma-auton lavallinen joka minuutti.

 

Knowledge Cotton Apparel valmistaa myös tuotteita merestä kerätyistä PET-muovipullosita. Tämä kierrätetty polyester-kuitu on helppohoitoista, kestävää ja erittäin ekotehokasta. Kierrätetystä PET-muovista valmistettuja, tikattuja kevyt-takkeja on tulossa meillekin myöhemmin kevään aikana. Mallisto täydentyy vielä helmi- ja maaliskuun aikana monilla muillakin kivoilla jutuilla.

Kevätmallisto toi ihanan raikkaan tuulahduksen kaupalle tullessaan. Kasuaaliin pukeutumiseen sopivia t-paitoja, swetareita, paitapuseroita ja chinoja. Ihan uutena tuotteena saapui aidolla indigolla värjätty pitkähihainen raidallinen t-paita. Paita on mukavan pehmeä päällä ja se sinisen sävy on todella upea. Perus-swetareihin tuli myös todella hieno uusi keskivihreän sävy. Tästä en valitettavasti vielä ole saanut valmistajalta kuvaa nettikauppaa varten. Upea mallisto jälleen kerran ja oikeastaan ainoa harmittava asian on se, ettei se pidä sisällään naisten malleja. Toivotaan, että tähän tulisi joskus parannus.

Onko Knowlege Cotton Apparel sinulle tuttu jo entuudestaan? Entä ovatko ekologiset materiaalit lähellä sydäntäsi?

Kuvat: Knowlege Cotton Apparel

 

 

 

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00