C Cilla’s

C kirjain oli helppo valita, koska se on niin kovassa käytössä päivittäin. Yrityksen nimi tulee omasta nimestäni Cilla. Rakas ja hieman hankala nimeni, jota olen saanut selitellä ja josta olen kuullut lukuisia väännöksiä ja hyväntahtoisia vitsailuja koko ikäni. Cilla onnistutaan myös lausumaan ja kirjoittamaan monella eri tavalla, joka on sinällään ihan hauskaa ja tuo arkeen hassuja hetkiä.

Äitini kertoi, ettei nimellä ole sen kummempaa taustatarinaa. Vaihtoehtoja oli ollut muutamia, joista Cecilia oli alkanut tuntua luontevammalta nimeltä minulle. Cilla oli siihen aikaan modernimpi ja napakampi versio Ceciliasta. Se oli tullut tutuksi mm. brittiläisen laulaja Cilla Blackin nimestä. Äiti ja isä eivät kuitenkaan olleet suurempia Cilla Black faneja nimivalinnasta huolimatta.

Yritystä perustaessani päätyi Cilla’s nimeksi ennemminkin kavereiden painostuksesta kuin omasta ideastani. Koin itseni vaivaantuneeksi käyttäessäni yrityksen nimenä omaa nimeäni. Nyt kuusi vuotta myöhemmin osaan vastata jo puhelimeen yrityksen nimellä punastelematta, eikä isojen logoteippauksien näkeminen kaupan ikkunassa saa enää hassuja tuntemuksia aikaiseksi.

Oma tuotemerkki kantaa myös Cilla’s nimeä. Siihen liittyykin monta mukavaa tarinointia teidän asiakkaiden kanssa. Cilla’s tiski tai käsi on ollut oiva valinta Cilla nimiselle ystävälle tai sukulaiselle lahjaksi. On ollut kiva kuulla monesta kaimasta eripuolilla Suomea. Ihania juttutuokioita on myös ollut kaupalla ja messuilla esittäytymään tulleiden Cilla-kaimojen kanssa.

Yrityksen yli kuusivuotisen taipaleen kunniaksi teimme hieman muutoksia logoon ja Cilla’sin visuaaliseen ilmeeseen. Cilla’s tunnetaan jo kivasti, mutta siitä huolimatta tulee kaupalle päivittäin asiakkaita, jotka törmäävät meihin ensimmäistä kertaa. Pelkkä nimitarra ikkunassa ei myöskään kertonut tarpeeksi mikä kauppa on kyseessä ja onko kyseessä edes kauppa vai esimerkiksi showroom-tila.

Uusissa teippauksissa listataan C-sanoin meille tyypillisiä asioita ja siinä mainitaan myös corner store -sana. Yrityksen nimi on nyt Cilla’s Curated Living ja ja nimi lyhennetään paikka paikoin napakasti C’s -lyhenteellä. Englanninkieli tuntui loogiselta ja sujuvalta kansainvälistyvässä Helsingissä ja tulevaisuuden pohdintojamme ajatellen. Nyt vaan jännitän tuntevatko asiakkaat meidät edelleen, vaikka isokokoiset Cilla’s teippaukset puuttuvatkin ikkunasta. Mitäs tuumit uudesta logosta ja ilmeestämme?